FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: Jessen-Petersen i Eide zabrinuti zbog Rugovine bolesti

PRIŠTINA,5. rujna 2005.(Hina) - Nakon televizijskog obraćanja u kojemuje predsjednik Kosova Ibrahim Rugova objavio da boluje od raka pluća,zabrinutost zbog njegova zdravstvenog stanja izrazili su, međuostalima, civilni upravitelj UN-a Soeren Jessen-Petersen i posebniizaslanik glavnog tajnika UN-a Kai Eide.
PRIŠTINA,5. rujna 2005.(Hina) - Nakon televizijskog obraćanja u kojemu je predsjednik Kosova Ibrahim Rugova objavio da boluje od raka pluća, zabrinutost zbog njegova zdravstvenog stanja izrazili su, među ostalima, civilni upravitelj UN-a Soeren Jessen-Petersen i posebni izaslanik glavnog tajnika UN-a Kai Eide.

"Zabrinut sam nakon vijesti da predsjednik Rugova boluje od raka pluća", istaknuo je u priopćenju civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soeren Jessen-Petersen i dodao kako je uvjeren da će "predsjednik i dalje odgovarati na izazove i davati svoj doprinos".

Petersen je ujedno pozvao građane Kosova da budu jedinstveni i izraze solidarnost s predsjednikom Rugovom te da nastave ispunjavati zadaće koje će omogućiti razvoj mira, stabilnosti, demokracije, multietničnosti i naprednoga društva na Kosovu.

Brz oporavak predsjedniku Rugovi poželio je i posebni izaslanik glavnog tajnika UN-a, norveški veleposlanik Kai Eide.

"Nadam se da ću moći s njim razgovarati o svim važnim pitanjima s kojima se suočava Kosovo. Jedinstvo na Kosovu sada je jako važno", rekao je Eide.

Čelnik političke stranke ORA Veton Surroi istaknuo je Rugovinu veliku ulogu u procesu kroz koji prolazi Kosovo uoči razgovora o konačnom statusu Kosova.

Predsjedništvo Demokratskoga saveza Kosova, kojemu je Rugova bio na čelu od utemeljenja stranke, objavilo kako je vrlo zabrinuto pratilo njegovo obraćanje građanima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙