FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petersen: U listopadu odluka o razgovorima o statusu Kosova

PRIŠTINA,22.kolovoza 2005.(Hina) - Civilni upravitelj UN-a na KosovuSoren Jessen-Petersen izjavio je kako očekuje da će Vijeće SigurnostiUN tijekom listopada donijeti odluku jesu li sazreli uvjeti zapregovore o statusu Kosova.
PRIŠTINA,22.kolovoza 2005.(Hina) - Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen izjavio je kako očekuje da će Vijeće Sigurnosti UN tijekom listopada donijeti odluku jesu li sazreli uvjeti za pregovore o statusu Kosova.

Soren Jessen-Petersen je, u izjavi za Radio Slobodna Europa, rekao da proteklih godinu dana ide u prilog takvom očekivanju i dodao da je zabrinut što mnogim kosovskim Srbima koji bi htjeli kazati u kakvom Kosovu žele živjeti, službeni Beograd ne daje "zeleno svjetlo" za sudjelovanje u političkim procesima.

Petersen je dodao i da od izvješćae posebnoga izaslanika glavnog tajnika UN za ispunjenje standarda Kai Eidea očekuje "objektivnu, poštenu i cijelovitu ocjenu".

"Zbog različitih interesa, rasprava o statusu je več otvorena na mnogo načina, što znači kako će biti veoma teško postići napredak oko ključnih pitanja", zaključio je Soren Jessen-Petersen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙