FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petersen: Razočaran sam kosovskim čelnicima

PRIŠTINA,20. kolovoza 2005(Hina) - Civilni upravitelj UN-a na KosovuSoeren Jessen-Petersen izjavio je da je "razočaran" kosovskimčelnicima zbog sporih priprema za proces pregovora o budućem statusuKosova.
PRIŠTINA,20. kolovoza 2005(Hina) - Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soeren Jessen-Petersen izjavio je da je "razočaran" kosovskim čelnicima zbog sporih priprema za proces pregovora o budućem statusu Kosova.

"Očekivao sam kako će vlast na Kosovu biti spremna za taj proces, jer će to biti veoma teški razgovori koji zahtijevaju solidne pripreme. Vreme protječe i bila bi velika nesreća ako kosovski čelnici ne budu spremni kada počnu razgovori o konačnom statusu", kazao je Soeren Jessen-Petersen.

Upitan što očekuje od izvješća posebnog izaslanika glavnog tajnika UN za ispunjenje standarda na Kosovu Kaija Eidea, on je odgovorio da očekuje "objektivnu ocjenu pravog napretka u kontekstu onoga što se dogodilo na Kosovu u posljednje vrijeme".

Civilni upravitelj UN-a na Kosovu je upozorio da s približavanjem rješenja za status Kosova rastu i opasnosti po sigurnost te da "ima pojedinaca koji pogrešno vjeruju da je nasilje put koji vodi naprijed".

Međutim, golema većina ljudi na Kosovu želi mir, napredak, razvoj gospodarstva, radna mjesta, školovanje i europsku budućnost, a ne žele više vidjeti nasilje, rekao je Jessen- Petersen koji je izrazio očekivanje da će Kosovo i posle rješavanja budućeg statusa "ići naprijed k svom europskom cilju".

"Želeo bih da Kosovo vidim ko istinsko multietničko društvo i nadam se da će" ono naći svoj put gospodarskog razvoja, rekao je u intervjuu za list Zeri". Pritom je gospodarstvo "najvažnije pitanje" jer je poboljšanje situacije u gospodarstvu "najveće jamstvo za bolje uvjete života manjina", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙