FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: oporba traži ostavku premijera zbog korupcije

PRIŠTINA,9. rujna 2005.(Hina) - Vodeća oporbena stranka na Kosovu,Demokratska partija Kosova (DPK) Hashima Thaqia zatražila je ostavkukosovskog premijera Bajrama Kosumija zbog primanja mita i korupcije,prenose u petak mediji na Kosovu.
PRIŠTINA,9. rujna 2005.(Hina) - Vodeća oporbena stranka na Kosovu, Demokratska partija Kosova (DPK) Hashima Thaqia zatražila je ostavku kosovskog premijera Bajrama Kosumija zbog primanja mita i korupcije, prenose u petak mediji na Kosovu.

DPK u priopćenju objavljenom u četvrtak navečer optužuje premijera Kosumija da je platio 30 tisuća eura za charter zrakoplova kojim se vratio s godišnjeg odmora u Turskoj na Kosovo.

Kosumi, koji je na dužnost šefa kosovske vlade stupio prije četiri mjeseca nakon odlaska bivšeg premijera Ramusha Haradinaja u Haag, tvrdi da let nije plaćen sredstvima kosovske vlade nego su to financirali njegovi prijatelji.

DPK je od civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu Sorena Jessena-Petersena zatražila da odmah počne istragu zbog skandala koji, kako se navodi u priopćenju stranke, "ruši imidž Kosova i dovodi u pitanje stabilnost, demokratičnost i odgovornost domaćih institucija".

Zahtjevu za ostavkom premijera Kosumija zbog korupcije i primanja mita u četvrtak navečer se pridružila i oporbena Politička stranka ORA, Vetona Surroia.

Kasno u četvrtak glasnogovornik kosovske vlade i savjetnik za medije Daut Dauti podnio je ostavku na tu dužnost ističući u obrazloženju kako je na taj potez primorala teška situacija nastala u Uredu kosovskog premijera jer su zatvoreni svi putevi normalnog komuniciranja između njega i premijera Kosumija kao i s nekim članovima Kosumijeva kabineta.

Većina kosovskih dnevnika na albanskome u petak pridaju ogromnu medijsku pozornost skandalu premijera Kosumija. Kosovska vlada i UNMIK još se nisu oglasili u povodu optužbi oporbe na račun premijera zbog korupcije i primanja mita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙