FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: župan i gradonačelnik o budućoj suradnji

KARLOVAC, , 24. kolovoza 2005. (Hina) - Karlovački župan Ivica Horvat ikarlovački gradonačelnik Miro Škrgatić razgovarali su danas na prvomslužbenom sastanku o suradnji Županije i Grada, a središnja tema biloje uređenje gospodarske i poslovne zone Logorište i Drežnik.
KARLOVAC, , 24. kolovoza 2005. (Hina) - Karlovački župan Ivica Horvat i karlovački gradonačelnik Miro Škrgatić razgovarali su danas na prvom službenom sastanku o suradnji Županije i Grada, a središnja tema bilo je uređenje gospodarske i poslovne zone Logorište i Drežnik.

U budućoj županijskoj gospodarskoj zoni Logorište kod Karlovca razminirano je 283.000 od ukupno 363.848 četvornih metara, izvađena su 1273 komada različitih ubojitih sredstava, te su svi izgledi da se Logorište očisti i potpuno komunalno opremi za potencijale investitore već tijekom 2006. godine, rekao je župan Horvat.

Gradonačelnik Škrgatić najavio je pripremne radove za otvaranju poslovne zone Drežnik i to uglavnom za manje poduzetnike. Gospodarska zona Logorište, naprotiv, trebala bi privući dva-tri velika proizvodna ulagača.

Na današnjem susretu čelnika Županije i Grada dogovoreno je da će se sjednice Županijske skupštine održavati u Velikoj vijećnici grada Karlovca, gdje su se održavale do 2001. godine. Tada je koalicijska vlast (SDP - HSS - LS - HNS) zabranila isticanje fotografije prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u Velikoj vijećnici, ustvrdivši da to nije u skladu s "kućnim redom Grada Karlovca".

Danas je gradonačelnik Škrgatić (HDZ) rekao da je iste slike Franje Tuđmana ponovno izvjesio u iste prostorije - u svoj ured, te u Veliku i Malu vijećnicu, a Županijskoj skupštini, u kojoj je na vlasti HDZ, izrazio je dobrodošlicu u Veliku vijećnicu, "bez da je promijenio bilo kakvu odluku ili kućni red".

Na pitanje novinara nije li time prekršio još uvijek vrijedeći "kućni red", Škrgatić je rekao da "ne pati ni od kakve ikonografije i da to nije potrebno učiniti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙