FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Paul Wolfowitz u Pakistanu počinje posjet Južnoj Aziji

ISLAMABAD, 15. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Paul Wolfowitz počeo jeprvi posjet Južnoj Aziji otkako je postao predsjednik Svjetske banke uPakistanu gdje se usredotočio na siromaštvo, obrazovanje i situacijužena, prenijeli su službeni izvori u ponedjeljak.
ISLAMABAD, 15. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Paul Wolfowitz počeo je prvi posjet Južnoj Aziji otkako je postao predsjednik Svjetske banke u Pakistanu gdje se usredotočio na siromaštvo, obrazovanje i situaciju žena, prenijeli su službeni izvori u ponedjeljak.

Wolfowitz, koji je u nedjelju navečer stigao u Islamabad, turneju će nastaviti u Indiji i Bangladešu, prema priopćenju Svjetske banke.

Bivši drugi neokonzervativac Pentagona koji je preuzeo dužnosti na čelu Svjetske banke u lipnju, pohvalio je gospodarske reforme u Pakistanu.

Wolfowitz je rekao da je obaviješten o napretku na području obrazovanja te je dodao kako se nada da će djevojčice moći pohađati škole u većem broju.

Tijekom četverodnevnog posjeta Pakistanu, koji je postao ključni saveznik Sjedinjenih Država u borbi protiv terorizma, Wolfowitz će se sastati s pakistanskim predsjednikom generalom Pervezom Musharrafom i premijerom Shaukatom Azizom, navodi Svjetska banka.

Zahvaljući pomoći Sjedinjenih Država Pakistan je prošle godine prestao primati pomoć Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) kada su njegove rezerve stranih deviza dosegle rekordnih 12,3 milijardi dolara.

"Južna Azija na svjetskoj karti ima rastuću gospodarsku nazočnost, ali je i dalje mjesto gdje živi više od četvrtine siromašnih na svijetu", stoji u priopćenju Svjetske banke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙