FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi u novim tehnologijama, Japan brani izbornu kampanju na internetu

TOKIO, 8. rujna 2005. (Hina/AFP) - Japan, koji se ponosi statusomnajnaprednije zemlje u novim tehnologijama, zaostaje u korištenjuinterneta kao sredstva političke kampanje jer to ne dopušta izbornizakon iz 50-ih godina 20. stoljeća.
TOKIO, 8. rujna 2005. (Hina/AFP) - Japan, koji se ponosi statusom najnaprednije zemlje u novim tehnologijama, zaostaje u korištenju interneta kao sredstva političke kampanje jer to ne dopušta izborni zakon iz 50-ih godina 20. stoljeća.

Prema tom zakonu strankama i kandidatima zabranjeno je službeno voditi kampanju na internetu.

Stranke čak ne smiju ažurirati svoje stranice od trenutka kada je počela službena kampanja. Upravo je to razlog što je posljednja informacija objavljena na web stranici Liberalnih demokrata, stranke Junichira Koizumija, datirana 29. kolovoza, dan uoči početka kampanje za parlamentarne izbore 11. rujna.

Brojni političari, mediji i građani slažu se da je danas, za japansko društvo 21. stoljeća, takav zakon zastario i neprikladan a stručna skupina japanskog ministarstva za telekomunikacije još 2002. preporučila je njegovu nadopunu.

Međutim, od tada se ništa nije promijenilo, a profesor političkih znanosti s tokijskog sveučilišta objašnjava da se najviše strahuje od toga da bi internet mogao postati sredstvo za ocrnjivanje političkih protivnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙