FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koizumijev LDP odnio premoćnu pobjedu na izborima - ankete

TOKIO, 11. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Liberalno demokratska stranka(LDP) japanskog premijera Junichira Koizumija nalazi se pred premoćnompobjedom na nedjeljnim izborima za donji dom japanskog parlamenta,pokazale su ankete provedene po izlasku s birališta.
TOKIO, 11. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Liberalno demokratska stranka (LDP) japanskog premijera Junichira Koizumija nalazi se pred premoćnom pobjedom na nedjeljnim izborima za donji dom japanskog parlamenta, pokazale su ankete provedene po izlasku s birališta.

Izlazna anketa javne televizije NHK pokazala je da će vladajući LDP osvojiti između 285 i 325 mjesta u 480-članom parlamentu.

Anketa javne televizije poklapa se s anketama privatnih medija, kao što je primjerice televizija TBS koja je LDP-u predvidjela između 298 i 313 parlamentarnih mandata.

Ako rezultati anketa budu potvrđeni, Koizumi će značajno učvrstiti svoju vlast i dobiti mandat za reforme koje uključuju i privatizaciju poštanskog sustava, najspornijeg pitanja tijekom predizborne kampanje.

NHK je također objavio da bi prema izlaznim anketama LDP zajedno sa svojim partnerom, strankom Novi Komeito, trebao osvojiti između 313 i 361 mjesta, čime bi u potpunosti dominirao parlamentom.

Koizumi je sazvao izbore nakon što su odmetnuti članovi LDP-a stali na stranu oporbe i odbacili plan privatizacije poštanskog sustava, koji uključuje banke i osiguravajuća društva, i predstavlja financijsku industriju vrijednu 3,000 milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙