FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U New Orleansu se situacija popravlja

NEW ORLEANS, 11. rujna 2005. (Hina/DPA) - Evakuacija preostalihstanovnika New Orleansa nastavila se i u nedjelju dok buldožeri ikamioni pokušavaju raščistiti gomile smeća i ruševina u gradu.
NEW ORLEANS, 11. rujna 2005. (Hina/DPA) - Evakuacija preostalih stanovnika New Orleansa nastavila se i u nedjelju dok buldožeri i kamioni pokušavaju raščistiti gomile smeća i ruševina u gradu.

Američki predsjednik George W. Bush u nedjelju bi navečer trebao doći u državu Louisianu gdje će posjetiti vojni razarač koji služi kao stožer za vođenje humanitarnih operacija.

Trenutačno je glavna operacija, umjesto dosadašnje potrage za preživjelima, postalo sakupljanje tijela. Spasilačke ekipe prolaze gradom tražeći i sakupljajući tijela koja se raspadaju u vodi i poplavljenim kućama.

Voda se iz grada puno se brže ispumpava nego što se očekivalo i New Orleans bi mogao ponovo biti suh sredinom listopada. Gradske vlasti su ranije procjenjivale da će za ispumpavanje vode - zagađene kemikalijama i bakterijama - biti potrebno 80 dana.

Terry Ebbert, šef operacije spašavanja u New Orleansu je u petak izjavio da bi broj mrtvih mogao biti mnogo manji od 10.000 koliko se predviđalo ranije.

Prema službenim izvorima, u prolasku uragana Katrina smrtno je stradalo više od 320 osoba. Počinjena šteta se procjenjuje na oko 125 milijardi dolara, a od sada je za pomoć osigurano 40 do 60 milijardi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙