FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požari u Portugalu: dva žarišta izvan kontrole

LISABON, 5. rujna 2005. (Hina/AFP) - Od devet požara koji su harali unoći od nedjelje na ponedjeljak, dva žarišta još uvijek nisu bila podnadzorom u ponedjeljak ujutro, a za njihovo je gašenje mobiliziranoviše od 350 vatrogasaca, prema najnovijim podacima Službe za civilnuzaštitu.
LISABON, 5. rujna 2005. (Hina/AFP) - Od devet požara koji su harali u noći od nedjelje na ponedjeljak, dva žarišta još uvijek nisu bila pod nadzorom u ponedjeljak ujutro, a za njihovo je gašenje mobilizirano više od 350 vatrogasaca, prema najnovijim podacima Službe za civilnu zaštitu.

Požar u Sardoalu, u okrugu Santarem, gasilo je 303 vatrogasaca, uz pomoć 94 vozila, prema priopćenju vatrogasaca.

Šumski požari, pospješeni jakim vjetrovima i porastom temperatura, u nedjelju su se nakon relativnog smirivanja ponovo razbuktali. Ukupno je gotovo 1873 vatrogasaca mobilizirano diljem zemlje u operacijama nadzora ili borbe protiv požara.

Za ponedjeljak , četiri od 18 portugalskih administrativnih okruga svrstano je u zonu maksimalne opasnosti od požara, dok je za sedam zabilježen "vrlo visoki rizik", priopćeno je iz Agencije za prevenciju šumskih požara ministarstva poljoprivrede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙