FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush zbog uragana prekinuo odmor

SAN DIEGO, 30. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik SAD-aGeorge W. Bush prekinut će jednomjesečni odmor na ranču u Texasu ivratiti se u srijedu u Washington kako bi pomogao nadzirati golemenapore za pomoć i obnovu nakon uragana Katrina, priopćila je Bijelakuća.
SAN DIEGO, 30. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik SAD-a George W. Bush prekinut će jednomjesečni odmor na ranču u Texasu i vratiti se u srijedu u Washington kako bi pomogao nadzirati goleme napore za pomoć i obnovu nakon uragana Katrina, priopćila je Bijela kuća.

"Sada nam je prioritet spašavanje života i još smo usred operacije traženja i spašavanja žrtava", rekao je Bush prije obraćanja mornarima, marincima i veteranima vojske SAD-a u San Diegu.

Bush se u Washington trebao vratiti u petak, no odlučio se vratiti prije, rekao je glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan.

Američke su vlasti pokrenule, kao su je nazvale, "najveću mobilizaciju u povijesti Sjedinjenih Država zbog posljedica katastrofe". Stotine vladinih kamiona, zrakoplova obalne straže i timova za spašavanje upućeno i razmješteno u četiri uraganom najteže pogođene države, Mississippi, Louisianu, Alabamu i Floridu.

Očekuje se da će predsjednik Bush pogođena područja posjetiti tijekom tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙