FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa na audijenciji govorio o posjetu Njemačkoj

RIM, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. govorio je usrijedu pred oko sedam tisuća vjernika na u dvorani "Pavla VI." uVatikanu, tijekom opće audijencije, o svom posjetu Koelnu i njegovojrodnoj Njemačkoj, od 18. do 21. kolovoza.
RIM, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. govorio je u srijedu pred oko sedam tisuća vjernika na u dvorani "Pavla VI." u Vatikanu, tijekom opće audijencije, o svom posjetu Koelnu i njegovoj rodnoj Njemačkoj, od 18. do 21. kolovoza.

"S velikim uzbuđenjem sjećam se posjeta sinagogi u Koelnu, gdje ima sjedište najstarija židovska zajednica u Njemačkoj", rekao je Banedikt XVI. i dodao kako "među velikim religijskim tradicijama posebno mjesto zauzima islam".

Papa je zatim dodao, glede islama, kako se nada da će biti "iskorijenjeni fanatizam i nasilje i da ćemo zajedno moći surađivati u stalnoj obrani dostojanstva ljudske osobe".

Papa je u Vatikan stigao iz ljetnikovca u Castelgandolfu helikopterom te se njime i vratio u gradić pokraj Rima. Na početku opće audijencije, Benedikt XVI. je rekao da želi kao i "voljeni Ivan Pavao II. poslije svakog apostolskog hodočašća" razmijeniti misli o tom putovanju. Tako je podsjetio na XX. Međunarodne dane mladeži održane u Koelnu, koje je zaključio velikom euharistijskom misom u nedjelju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙