FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa namjerava uskoro posjetiti Tursku

RIM, 8. rujna 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. namjerava posjetitiTursku, rekao je u četvrtak u Vatikanu predsjednik Papinskog vijeća zajedinstvo kršćana, kardinal Walter Kasper.
RIM, 8. rujna 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. namjerava posjetiti Tursku, rekao je u četvrtak u Vatikanu predsjednik Papinskog vijeća za jedinstvo kršćana, kardinal Walter Kasper.

Tijekom konferencije za novinare u Vatikanu, na kojoj je predstavljen Međunarodni kongres na temu Sveto pismo u životu Crkve, koji će se održati u Rimu od 14. do 18. rujna, odgovarajući na pitanje novinara kardinal Kaspar je kazao kako "Papa ima namjeru otputovati u Tursku, u posjet ekumenskom patrijarhatu. Već postoji poziv patrijarhata u Istanbulu, a sada samo nedostaje odobrenje vlade". Dodao je kako Vatikan taj poziv turske vlade uskoro i očekuje.

Benedikt XVI. bi trebao biti u Turskoj vjerojatno 30. studenoga, na blagdan svetog Andrije, apostola, koga se smatra osnivačem tamošnje crkve. Bilo bi to drugo putovanje Benedikta XVI. izvan Italije i to u zemlju koja želi ući u EU, a za koju je Papa, kao kardinal Joseph Ratzinger, kazao kako bilo protupovijesno Ankaru uključiti u europske integracije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙