FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rimska tvrđava Sant'Angelo u opasnosti od urušavanja

RIM, 30. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Italija se žuri spasiti jednuod svojih najvećih turističkih atrakcija, rimsku tvrđavu Sant'Angelo,nakon što je istraživanje pokazalo da toj staroj papinskoj utvrdiprijeti opasnost od urušavanja.
RIM, 30. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Italija se žuri spasiti jednu od svojih najvećih turističkih atrakcija, rimsku tvrđavu Sant'Angelo, nakon što je istraživanje pokazalo da toj staroj papinskoj utvrdi prijeti opasnost od urušavanja.

Italija je objavila će žurno uložiti milijun eura u tu slavnu građevinu kad su jedne talijanske novine objavile prilog o njezinu propadanju, rupama u zidovima, lošim instalacijama i ciglama koje se truse.

"Problemi s kojima je suočen izvanredni spomenik koji predstavlja srce Rima zahtijevaju izvanredne napore", rekao je talijanski ministar kulture Rocco Buttiglione.

Tvrđava Sant'Angelo stoji iznad rijeke Tiber i naslanja se na Vatikan. Izgrađena je kao mauzolej za cara Hadrijana 139. godine, a poslije je postala dijelom gradskih zidina, srednjevjekovna utvrda, zatvor, sklonište za Pape koji su se našli pod opsadom, a u novije vrijeme muzej koji privlači stotine tisuća posjetitelja godišnje.

Vlada je obećala uplatiti 100.000 eura kako bi odmah počela obnova najstarijeg dijela tvrđave iz razdoblja starog Rima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙