FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa u posjetu Njemačkoj vidi prigodu za jačanje Crkve

VATIKAN, 14. kolovoza 2005. (Reuters) - Papa Benedikt XVI izjavio jeda će njegov prvi posjet inozemstvu idućega tjedna, u njegovu rodnuNjemačku, biti prigoda da iznova ojača Crkvu u Europi i uvjerikatolike kako je njihova vjera dar a ne teret.
VATIKAN, 14. kolovoza 2005. (Reuters) - Papa Benedikt XVI izjavio je da će njegov prvi posjet inozemstvu idućega tjedna, u njegovu rodnu Njemačku, biti prigoda da iznova ojača Crkvu u Europi i uvjeri katolike kako je njihova vjera dar a ne teret.

Djelomične komentare iz Benediktovog prvog službenog intervjua od početka pontifikata u travnju, u subotu je objavila talijanska agencija ANSA. Cjeloviti intervju za Radio Vatikan bit će objavljen u nedjelju poslijepodne.

ANSA navodi kako se papa nada da će njegov posjet crkvenom Svjetskom danu mladih dati "svježi zamah također i Starom kontinentu".

"Ideja koju se širi jest da kršćani trebaju poštivati golemi broj zapovjedi i zabrana i da je slobodniji netko tko je bez svih tih tereta", cititara ANSA papine riječi.

"Međutim, želio bih objasniti da biti podupiran velikom ljubavlju nije teret i da je prekrasno biti kršćanin", rekao je papa.

Benedikt će u četvrtak otputovati u Koeln, gdje će u nedjelju koncelebrirati misu na završetku Svjetskog dana mladih koji će, kako se očekuje, okupiti oko 800.000 ljudi.

Agencija ANSA najavila je da će intervju s papom biti objavljen danas u 16 sati na njemačkom jeziku, u 18 sati na francuskom i u 18:15 sati na engleskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙