FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivanišević dopredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora

SPLIT, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Na sjednici Skupštine Hrvatskogolimpijskog odbora održanoj u srijedu u Splitu proslavljeni hrvatskitenisač Goran Ivanišević jednoglasno je izabran za dopredsjednikaHrvatskog olimpijskog odbora.
SPLIT, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Na sjednici Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora održanoj u srijedu u Splitu proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević jednoglasno je izabran za dopredsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora.

Temeljem novog Statuta HOO ima četiri dopredsjednika, a Goran Ivanišević ujedno je izabran i za predsjednika Odbora za lokalni šport.

Na sjednici saborskoga Odbora za obitelj, mladež i šport održanoj u srijedu u Splitu istaknuto je da unatoč vrhunskim športskim rezultatima koje na međunarodnim natjecanjima postižu hrvatski športaši, rekreativni šport, kao i šport u školama i na sveučilištima, nije dovoljno raširen i značajno zaostaje za Europom.

Predsjednik Odbora Davorko Vidović rekao je kako je svrha sjednice utvrditi gradivo zakona o športu te naglasiti da je šport sve više i gospodarska djelatnost koja traži zakonsko uređenje. Predsjednik Hrvatskoga olimpijskoga odbora (HOO) Zlatko Mateša istaknuo je da je šport jedna od najuspješnijih promidžbenih djelatnosti Hrvatske. Cilj je održati trend dobrih rezultata i pokrenuti šport u masama, jer je on za zdravlje građanstva izuzetno značajan i Hrvatska ga prijedlogom zakona o športu mora regulirati.

Ničim se ne može platiti ono što uspjesi naših športaša znače jer ne zaboravimo, dodao je Mateša, hrvatski športaši godišnje na oko 600 međunarodnih natjecanja osvajaju od 180 do 200 odličja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙