FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Ivanić ipak dobio američku vizu

SARAJEVO,9. rujna(Hina) - Ministar vanjskih poslova Bosne i HercegovineMladen Ivanić ipak je dobio američku vizu i putovat će u sastavubosanskohercegovačkog državnog izaslanstva na predstojeće zasjedanjeOpće skupštine Ujedinjenih naroda, prenijeli su u petak sarajevskimediji.
SARAJEVO,9. rujna(Hina) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić ipak je dobio američku vizu i putovat će u sastavu bosanskohercegovačkog državnog izaslanstva na predstojeće zasjedanje Opće skupštine Ujedinjenih naroda, prenijeli su u petak sarajevski mediji.

Ivaniću je viza odobrena nekoliko dana nakon što su vize dobili ostali članovi državnog izaslanstva, a pretpostavljalo se kako bi mu putovanje u New York moglo biti uskraćeno sukladno odluci američke administracije iz prosinca 2004. kojom se na "crnu listu" stavljaju dužnosnici Srpske demokratske stranke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP).

Te dvije stranke koje čine vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj okrivljene su zbog nedovoljne suradnje s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Neimenovani izvor Ministarstva vanjskih poslova BiH, na kojega se poziva agencija FENA, kazao je kako izdavanje vize Ivaniću zapravo nije ni došlo u pitanje te da zbog te činjenice proteklih dana nisu ni željeli komentirati medijske navode po kojima on neće moći putovati u New York.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙