FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospić: Vijenci i svijeće za poginule u akciji "Medački džep"

GOSPIĆ, 9. rujna 2005. (Hina) - U povodu obilježavanje 12. obljetnicevojno-redarstvene akcije "Medački džep" - kada su na današnji dan1993. Hrvatska vojska i pripadnici MUP-a odbacili srpskog agresorakoji je svakodnevno s okupiranog područja granatirao Gospić - za svepoginule u obrani Gospića služena je misa zahvalnica.
GOSPIĆ, 9. rujna 2005. (Hina) - U povodu obilježavanje 12. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Medački džep" - kada su na današnji dan 1993. Hrvatska vojska i pripadnici MUP-a odbacili srpskog agresora koji je svakodnevno s okupiranog područja granatirao Gospić - za sve poginule u obrani Gospića služena je misa zahvalnica.

Izaslanstva udruga iz Domovinskog rata, grada Gospića i Ličko-senjske županije, među kojima je bio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Darko Milinović, položila su vijenac i zapalila svijeće na spomenik poginulim braniteljima i civilnim žrtvama u obrani Gospića.

Vijenac je položen i na Spomen križ na gradskom groblju.

"Zahvaljujući hrvatskim braniteljima, sudionicima akcije 'Medački džep' omogućeno je da ponovno profunkcioniraju institucije grada i škole, zdravstvene i druge ustanove koje su do tada bile izmještene van grada. Stoga se s dužnim poštovanjem prisjećamo naših prijatelja i suboraca koji su dali svoje živote u obrani Gospića i domovine", izjavi je tom prigodom novinarima gospićki gradonačelnik Milan Kolić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙