FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: Sjećanje na prosvjedni skup Bedema ljubavi

KARLOVAC, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Predstavnici Saveza samostalnihsindikata Hrvatske i Društva "Hrvatska žena" položili su danas ukarlovačkom Parku Bedema ljubavi cvijeće i zapalili svijeće u znaksjećanja na 14. godišnjicu početka četverodnevnoga prosvjednog skupaBedema ljubavi ispred zgrade komande bivše JNA.
KARLOVAC, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Društva "Hrvatska žena" položili su danas u karlovačkom Parku Bedema ljubavi cvijeće i zapalili svijeće u znak sjećanja na 14. godišnjicu početka četverodnevnoga prosvjednog skupa Bedema ljubavi ispred zgrade komande bivše JNA.

Predsjednica karlovačke udruge "Hrvatska žena" Slavica Kavicki istaknula je kako je tim prosvjedom deset tisuća Karlovčana i Dugorešana, istovremeno s prosvjedima Bedema ljubavi u drugim hrvatskim gradovima, nedvosmisleno pokazalo da traže mir i da se ne boje otpora velikosrpskoj agresiji.

"Taj je prosvjedni skup od povijesnog značaja za očuvanje Hrvatske samostalnosti", rekla je Kavicki, ne skrivajući nezadovoljstvo što se sjećanje na taj, kako je rekla, povijesni događaj obilježava preskromno.

Podsjetila je da su se tada majke čiji su sinovi bili na odsluženju vojnog roka u JNA spontano udružile i "goloruke" krenule u Beograd na sastanak s generalima jugovojske, a kasnije i u Bruxelles i druge europske gradove.

"Tako je svijet uvidio da je Hrvatska napadnuta. Bedem ljubavi je veliki povijesni događaj, iako se to danas zaboravlja", rekla je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙