FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obljetnica sisačke 120. brigade HV-a

SISAK, 1. rujna 2005. (Hina) - U Sisku je danas svečano obilježena 14.obljetnica osnutka i početka borbenog djelovanja sisačke 120. brigadeHrvatske vojske "Ban Toma Bakač", kroz koju je tijekom Domovinskograta prošlo više od 3000 pripadnika, 30 ih je poginulo, a storanjeno.
SISAK, 1. rujna 2005. (Hina) - U Sisku je danas svečano obilježena 14. obljetnica osnutka i početka borbenog djelovanja sisačke 120. brigade Hrvatske vojske "Ban Toma Bakač", kroz koju je tijekom Domovinskog rata prošlo više od 3000 pripadnika, 30 ih je poginulo, a sto ranjeno.

Na prigodnoj svečanosti u sisačkom hotelu "Panonija" ratni zapovjednik brigade i zapovjednik obrane Siska brigadni general Vlado Hodalj napomenuo je da je 120. brigada pri ustrojavanju imala 400 pripadnika. Već idućega dana, 2. rujna 1991., brigada je preuzela borbene zadaće sprječavanja napredovanja neprijatelja iz smjera Petrinje u Mošćenici i osiguranja Siska u Selima od mogućeg djelovanja agresora iz vojarne u Žažini.

"Od 15. listopada 1991. brigada je organizirala obranu Siska i rukovodila njome, te zajedno s drugim postrojbama uspješno obranila prve crte obrane u Mošćenici, Komarevu, Vurotu i Poli, rekao je Hodalj.

Okupljenim ratnim pripadnicima 120. brigade obljetnicu je čestitao i sisački gradonačelnik Davorko Vidović, koji je bio pomoćnik zapovjednika te postrojbe i pomoćnik zapovjednika obrane Siska u Domovinskom ratu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙