FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski zavod za zaštitu zdravlja pokreće kampanju protiv samoubojstava

LJUBLJANA,8. rujna(Hina) - Zbog spoznaja da je nedijagnosticirana ilineliječena depresija uzrok najvećeg broja samoubojstava koji Slovenijusvrstava među deset zemalja u svijetu s preko 20 slučajeva na 100.000stanovnika, Slovenski zavod za zaštitu zdravlja idućeg mjesecazapočinje kampanju o toj bolesti u suradnji s Europskom asocijacijomza borbu protiv depresije (EAAD), najavio je na konferenciji zanovinare u četvrtak u Celju direktor te ustanove dr. Andrej Marušič.
LJUBLJANA,8. rujna(Hina) - Zbog spoznaja da je nedijagnosticirana ili neliječena depresija uzrok najvećeg broja samoubojstava koji Sloveniju svrstava među deset zemalja u svijetu s preko 20 slučajeva na 100.000 stanovnika, Slovenski zavod za zaštitu zdravlja idućeg mjeseca započinje kampanju o toj bolesti u suradnji s Europskom asocijacijom za borbu protiv depresije (EAAD), najavio je na konferenciji za novinare u četvrtak u Celju direktor te ustanove dr. Andrej Marušič.

U zadnjih pet godina u Sloveniji se godišnje dogodi oko 25 samoubojstava na 100.000 stanovnika, a u nekim sjeverozapadnim dijelovima zemlje taj indeks je i dvostruko veći. Pritom posebno odskače upravo celjska regija, gdje je u jednoj anketi trećina srednjoškolaca izjavila da su već razmišljali o samoubojstvu.

Najveći broj samoubojstava u Sloveniji, prema podacima Zavoda za zaštitu zdravlja, izvršen je 1984. godine, kad se ubilo 698 osoba.

Najveći broj suicida posljedica je neprimijećene ili neliječene depresije. Njoj je u Sloveniji izloženo oko 100.000 ljudi, a liječi ih se samo 1500, pojasnio je Marušič.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙