FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MPŠVG: isključena mogućnost klasične svinjske kuge u Soljanima

ZAGREB, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodnog gospodarstva izvijestilo je danas kako pretrageovlaštenog laboratorija Hrvatskog veterinarskog instituta nisuutvrdile virus klasične svinjske kuge za koju se sumnjalo da sepojavila u jednom domaćinstvu u mjestu Soljani na županjskompodručju.
ZAGREB, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva izvijestilo je danas kako pretrage ovlaštenog laboratorija Hrvatskog veterinarskog instituta nisu utvrdile virus klasične svinjske kuge za koju se sumnjalo da se pojavila u jednom domaćinstvu u mjestu Soljani na županjskom području.

Naime, nakon što se prošli tjedan posumnjalo kako se u jednom domaćinstvu u Soljanima pojavio slučaj svinjske kuge izvršena je provjera, a službenim metodama ovlaštenog laboratorija Hrvatskog veterinarskog instituta nije utvrđen virus, te u Ministarstvu kažu da se ne radi o klasičnoj svinjskoj kugi.

No, napominju kako mjere opreza i prevencije kada je u pitanju klasična svinjska kuga i dalje vrijede, budući se od 1. siječnja ove godine ne provodi cijepljenje protiv klasične svinjske kuge.

Poglavito je važno, navodi se u priopćenju Ministarstva, mjere prevencije istaknuti u područjima gdje se svinje drže slobodnim načinom uzgoja, ali i u klasičnim svinjogojilištima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙