FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumunjska veleposlanica uručila vjerodajnice predsjedniku Mesiću

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Nova rumunjska veleposlanica u RHOana-Cristina Popa predala je u četvrtak vjerodajnice hrvatskompredsjedniku Stjepanu Mesiću i tom je prigodom istaknula da suposljednjeg desetljeća Hrvatska i Rumunjska razvile odličnebilateralne odnose na svim područjima.
ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Nova rumunjska veleposlanica u RH Oana-Cristina Popa predala je u četvrtak vjerodajnice hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću i tom je prigodom istaknula da su posljednjeg desetljeća Hrvatska i Rumunjska razvile odlične bilateralne odnose na svim područjima.

"Posljednjeg desetljeća naše su zemlje razvile odlične bilateralne odnose na svim područjima stremeći gospodarskim promjenama i surađujući uspješno u regionalnim i multilateralnim organizacijama i inicijativama", izjavila je Popa.

Prema njezinim riječima, Rumunjska cijeni nesumnjivi napredak koji je Hrvatska ostvarila na svom putu prema euro-atlanstkim integracijama i smatra je pouzdanim partnerom u regiji i šire.

Nova rumunjska veleposlanica rekla je da joj je predsjednik Rumunjske povjerio zadaću daljnjeg poticanja odnosa i razvijanja suradnje između dviju zemalja.

Predsjednik Mesić je kazao da Hrvatska želi nastaviti već potvrđeno dobru suradnju koja je u interesu obje zemlje.

"Naš je zajednički interes stabilnost jugoistočne Europe. Rumunjska je uvijek znala prepoznati napore koje je Republika Hrvatska ulagala za smirivanje stanja u regiji, kao i inicijative koje posljednjih godina poduzima za njezinu trajnu stabilnost", istaknuo je Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙