FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kolinda Grabar Kitarović primila novog šefa Izaslanstva EK u RH

ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova ieuropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, primila je u utorak uZagrebu u nastupni posjet novoimenovanog šefa Izaslanstva Europskekomisije u RH veleposlanika Vincenta Degerta, priopćio je MVPEI.
ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, primila je u utorak u Zagrebu u nastupni posjet novoimenovanog šefa Izaslanstva Europske komisije u RH veleposlanika Vincenta Degerta, priopćio je MVPEI.

Prilikom predaje kopija vjerodajnica veleposlanik Degert je izrazio nadu u nastavak dosadašnje vrlo dobre suradnje s hrvatskim Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija te izrazio svoje zadovoljstvo što se u ovako zanimljivom razdoblju nalazi u Republici Hrvatskoj kao veleposlanik Europske komisije, navodi se u priopćenju.

Ministrica Grabar-Kitarović izrazila je nadu da će podrška članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji početi jačati s početkom pregovora za punopravno članstvo. Također, naglasila je značaj koji Republika Hrvatska pridaje suradnji s Europskom komisijom u vezi s dovršetkom procesa reformi i ispunjavanja političkih kriterija.

Na kraju razgovora veleposlanik Degert je izrazio nadu u skori početak pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom, navodi se u priopćenju.

Kolinda Grabar-Kitarović također je u utorak u nastupni posjet primila i novoimenovanog veleposlanika Kraljevine Danske u RH veleposlanika Berna Kjeldsena, koji je tom prilikom ministrici Grabar-Kitarović predao kopije vjerodajnica.

Kjeldsen je prvi rezidentni danski veleposlanik u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙