FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavaš: I iz ovoga političkog rata izaći ću kao pobjednik

OSIJEK,10. kolovoza(Hina) - Predsjednik Udruge "Pokret za Slavoniju iBaranju" Branimir Glavaš poručio je s današnje konferencije zanovinare koju je naslovio "Politički i medijski osuđenik za ratnezločine, javno o ratnim zločinima u Osijeku" da će "i iz toga rataizaći kao pobjednik".
OSIJEK,10. kolovoza(Hina) - Predsjednik Udruge "Pokret za Slavoniju i Baranju" Branimir Glavaš poručio je s današnje konferencije za novinare koju je naslovio "Politički i medijski osuđenik za ratne zločine, javno o ratnim zločinima u Osijeku" da će "i iz toga rata izaći kao pobjednik".

"Nikada se do sada nije dogodilo, pa čak ni u najcrnjim komunističkim vremenima takav progon i montiranje laži kakvo se tjednima provodi nada mnom kao da sam već osuđen", kazao je Glavaš.

Podsjetivši na 15 tisuća poginulih u Domovinskom ratu, upitao je "u što se izopačila ova država koja se nakon svega toga služi lažima, sudskim i medijskim farsama. Poručujem im da me neće pobijediti", rekao je Glavaš i pozvao suborce "da ne vjeruju u laži i podmetanja čiji je cilj izazivanje međusobnog sukoba".

Posebno se kritički osvrnuo na izjavu načelnika PU Osječko-baranjske Vladimira Fabera "kako neće biti pakovanja", upitavši, "zar je moguće da to poručuje šef policije i kako poslije toga vjerovati da se to baš neće raditi".

Za državnog odvjetnika Mladena Bajića ustvrdio je kako "ide po mišljenje kod Ive Sanadera", dodavši kako se osobno u to uvjerio. "Odvjetnika Bajića ne zanima tko je izvršio spomenuta ubojstva već ga zanima tko je dao nalog, kao ni Puhovskog iz HHO koji traži svjedoka i dokumente koji bi me optužili, a ja im poručujem to ne mogu pronaći jer Branimir Glavaš nije naređivao zločine", naglasio je.

Ustvrdio je kako mu je osobno u interesu da se zločini rasvijetle s imenima koji su to počinili jer ga se godinama povezuje s tim.

Upravo zato, rekao je novinarima, "pročitat ću vam prepisani originalni dokument iz policije s podacima ubijenih 1991. i 1992, i nekoliko iz 1993. gdje je točno navedeno kako su ti civili i pod kojim okolnostima ubijeni, kao i osobe koje se sumnjiče za ta djela. Pročitao je imena ubijenih, kada su i gdje stradali, a kod osumnjičenih navodio je xy. Novinarima je rekao da se među njihovim imenima ne spominje njegovo niti imena njegovih bliskih suradnika. Naveo je da je dokument iz 1994.

Pročitao je imena 40, uglavnom srpskih civila ubijenih najviše u Osijeku, tek nekoliko u mjestima oko Osijeka.

Zatražio je provođenje istrage za sve ubijene među kojima, rekao je, ima i Hrvata.

Na novinarski upit kako je došao do tog dokumenta, odgovorio je, "pa možda i od vas novinara koji sve imate".

Naveo je da je kao pobjednik izašao iz Domovinskog rata zajedno sa svojim suborcima, pobjeđivao na svim izborima od 1990. te da je siguran da će i sada pobijediti.

Dok sam pobjeđivao na svim dosadašnjim izborima govorili su neki da je to zbog HDZ-a, sada sam ih samostalno dotukao do nogu i to mi očito ne mogu zaboraviti, istaknuo je.

(Hina) xvsik ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙