FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trpinjac prijavljen za ratni zločin

VINKOVCI, 6. rujna 2005. (Hina) - Kriminalističkom obradom utvrđena jeosnovana sumnja da je 44-godišnji hrvatski državljanin iz Trpinjenedaleko od Vukovara 19. studenoga 1991. u Borovu na vukovarskompodručju počinio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, priopćila jedanas vukovarsko-srijemska Policijska uprava.
VINKOVCI, 6. rujna 2005. (Hina) - Kriminalističkom obradom utvrđena je osnovana sumnja da je 44-godišnji hrvatski državljanin iz Trpinje nedaleko od Vukovara 19. studenoga 1991. u Borovu na vukovarskom području počinio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, priopćila je danas vukovarsko-srijemska Policijska uprava.

U priopćenju se navodi kako je kriminalističkom obradom utvrđeno da je osumnjičenik 19. studenoga 1991. u Borovu tukao i zlostavljao zarobljene hrvatske branitelje Marka F. (1960.) i Albina L. (1947.), pri čemu ih je teško ozlijedio.

Osumnjičenik iz Trpinje koji, po riječima glasnogovornika PU-a Miroslava Janića, nije dostupan hrvatskim vlastima, kazneno je prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙