FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pinochetova supruga uhićena zbog neplaćanja poreza

SANTIAGO, 10. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Supruga bivšeg čileanskogdiktatora Augusta Pinocheta, u sklopu istrage nekoliko tajnihbankovnih računa koje je Pinochet držao u stranim bankama, uhićena jeu srijedu pod optužbom da je sudjelovala u izbjegavanju plaćanjaporeza, pronevjeri i prijevari .
SANTIAGO, 10. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Supruga bivšeg čileanskog diktatora Augusta Pinocheta, u sklopu istrage nekoliko tajnih bankovnih računa koje je Pinochet držao u stranim bankama, uhićena je u srijedu pod optužbom da je sudjelovala u izbjegavanju plaćanja poreza, pronevjeri i prijevari .

Lucia Hiriart, stara 81 godinu i bolesna, uhićena je i zadržana u vojnoj bolnici u Santiagu nakon što je sudac Sergio Munoz objavio optužnicu protiv nje.

Munoz je u srijedu također ispitivao Pinochetovog sina Marca Antonia Pinocheta Hiriarta, glede sličnih sumnji, a očekuje se da će sudac izdati nalog i za njegovo uhićenje.

Izvješća o bogatstvu koje su Pinochet i njegova obitelj navodno pohranili u inozemstvu govore o o vrijednosti u rasponu od 28 do više od 100 milijuna američkih dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙