FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski premijer predložio porezne olakšice vrijedne 4,5 milijardi eura

PARIZ, 1. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Francuski premijer Dominique deVillepin predložio je porezne olakšice vrijedne 4,5 milijardi eurakako bi potaknuo jačanje gospodarskog rasta i veće zapošljavanje.
PARIZ, 1. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Francuski premijer Dominique de Villepin predložio je porezne olakšice vrijedne 4,5 milijardi eura kako bi potaknuo jačanje gospodarskog rasta i veće zapošljavanje.

Na konferenciji za novinstvo, održanoj povodom prvih 100 dana mandata, De Villepin je napomenuo da će niži porezi na prihode domaćinstava u sljedećoj godini stajati vladu 3,5 milijardi eura u 2007. Povećanje olakšica za građane s najnižim primanjima stajat će Pariz jednu milijardu eura u razdoblju do 2007.

"Želim da u Francuskoj bude privlačnije i lakše raditi nego živjeti od socijalne pomoći", naglasio je francuski premijer.

Njegov prijedlog o poreznim olakšicama uslijedio je nakon lipanjske najave plana o poticanju zapošljavanja, čija je vrijednost procijenjena na 4,5 milijardi eura. Stopa rasta francuskog gospodarstva usporila je ove godine na 1,5 posto u odnosu na 2,1 posto u 2004., procjenjuje vlada, dodajući da bi rekordne cijene nafte mogle dodatno potkopati osobnu potrošnju i zapošljavanje.

Građanin koji godišnje zarađuje 30 tisuća eura dobit će poreznu olakšicu u visini 15 posto, objavio je premijer u četvrtak. Najsiromašnijim domaćinstvima bit će isplaćeno 75 eura kako bi im se pomoglo da lakše snose rast cijena goriva. De Villepin je najavio i inicijative za pojačano korištenje obnovljivih izvora energije.

"Stupili smo u postnaftno razdoblje", konstatirao je francuski premijer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙