FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarske porezne vlasti razotkrile 50 posto više utaja

BUDIMPEŠTA, 6. rujna 2005. (Hina/MTI) - Mađarske porezne vlastirazotkrile su u prvih sedam ovogodišnjih mjeseci 50 posto višeneregularnosti nego u istom lanjskom razdoblju, izvijestio je u utorakgospodarski list Vilaggazdasag.
BUDIMPEŠTA, 6. rujna 2005. (Hina/MTI) - Mađarske porezne vlasti razotkrile su u prvih sedam ovogodišnjih mjeseci 50 posto više neregularnosti nego u istom lanjskom razdoblju, izvijestio je u utorak gospodarski list Vilaggazdasag.

Broj krivotvorenih dokumenata porastao je za gotovo šest puta, a većina se odnosila na lažne potvrde o visini ostvarenog dohotka koje su se koristili za dobivanje bankovnih zajmova. Povećan je i broj poreznih prijevara, pri čemu se ističu prodaje registrirane kao izvoz u nastojanju da se dobije povrat PDV-a, no isporuke nisu stvarno prešle granice EU.

Najveće izbjegavanje plaćanja poreza koje su tamošnje porezne vlasti otkrile u spomenutom razdoblju iznosilo je 1,6 milijardi forinti (oko 6,4 milijuna eura), dok je u prosjeku otkriven iznos utajenog poreza iznosio 14 milijuna forinti (56.000 eura).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙