FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlasti BiH još nemaju potvrdu Zelenovićeva uhićenja

SARAJEVO,1. rujna(Hina) - Vlasti Bosne i Hercegovine još nisu dobileslužbenu potvrdu da je haški optuženik bosanski Srbin Dragan Zelenovićuhićen u Rusiji, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo vanjskih poslovaBiH.
SARAJEVO,1. rujna(Hina) - Vlasti Bosne i Hercegovine još nisu dobile službenu potvrdu da je haški optuženik bosanski Srbin Dragan Zelenović uhićen u Rusiji, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

U priopćenju objavljenom u Sarajevu navodi se kako je veleposlanik BiH u Moskvi Enver Halilović u srijedu kontaktirao s predstavnicima ruskog Ministarstva vanjskih poslova no pri tom je dobio informaciju kako još nema službene potvrde da je Zelenović uhićen.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH navodi kako je veleposlaniku Haliloviću pojašnjeno da cijeli postupak oko Zelenovića vodi rusko ministarstvo pravosuđa te da "postoji nekoliko činjenica koje otežavaju davanje informacija".

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova preuzelo je obvezu informirati veleposlanstvo BiH u Moskvi o pojedinostima oko ovog slučaja "kada budu imali potpune informacije".

Nitko od predstavnika vlasti BiH do sada nije naznačio da bi se moglo tražiti Zelenovićevo izručenje.

Glasnogovornik ureda Haškog tribunala u Sarajevu Mathias Hellman izjavio je kako Zelenović može biti izručen samo Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY) jer je to obveza koje imaju sve zemlje članice Ujedinjenih naroda i koje obvezuje statut ovog suda.

Zelenović je optužen za ratne zločine protiv Bošnjaka i Hrvata u Foči gdje je tijekom rata bio zamjenik zapovjednika vojne policije. Jedan je od osmorice haških optuženika srpske nacionalnosti koji se još uvijek nalaze u bijegu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙