FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bogović: Prikupili smo oko pet milijuna kuna za crkvu na Udbini

ZAGREB, 5. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Izvršnog odbora Crkvehrvatskih mučenika, za koju će se temeljni kamen položiti za nekolikodana, msgr. Mile Bogović izjavio je danas na predstavljanju programaproslave kako je od milostinje, dobrotvornih priloga i darovahrvatskog iseljeništva prikupljeno pet milijuna kuna za izgradnjuCrkve na Udbini.
ZAGREB, 5. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Izvršnog odbora Crkve hrvatskih mučenika, za koju će se temeljni kamen položiti za nekoliko dana, msgr. Mile Bogović izjavio je danas na predstavljanju programa proslave kako je od milostinje, dobrotvornih priloga i darova hrvatskog iseljeništva prikupljeno pet milijuna kuna za izgradnju Crkve na Udbini.

Misu pod kojom će biti položen temeljni kamen predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, podsjetio je Bogović, dodavši kako će misa na kojoj će sudjelovati svi hrvatski biskupi 9. rujna na Udbini početi u 11 sati.

Bogović je napomenuo kako u jutro u 9 i 30 sati polazi križni put od crkve sv. Marka Groba na Krbavskom polju, odnosno, kako je rekao, "s mjesta stradanja do mjesta nadanja", na kojem se gradi Crkva.

Nakon mise predviđen je kulturni program, podsjetio je i dodao kako će taj dan u Gospiću biti održana i nogometna utakmica između veterana zagrebačkoga Dinama i reprezentacije hrvatskih liječnika. Prihod od utakmice namijenjen je gradnji Crkve, dodao je.

Izgradnja Crkve hrvatskih mučenika na Udbini spomen je na junake koji su za domovinu položili svoje živote u bitki protiv Osmanlija 9. rujna 1493. na Krbavskom polju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙