FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sinj: Obilježena 14. obljetnica napada na vojarne JNA

ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Predstavnici dragovoljačkih udrugaDomovinskog rata, Gradskog poglavarstva, HV-a i policije kodSredišnjeg spomenika u Sinja odali su danas počast poginulim hrvatskimbraniteljima s područja Cetinske krajine u prigodi sjećanja na akcijukojom su, na današnji dan prije 14 godina, pripadnici Zbora narodnegarde napali vojarne JNA u gradu kako bi oduzeli oružje tadašnjeTeritorijalne obrane.
ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Predstavnici dragovoljačkih udruga Domovinskog rata, Gradskog poglavarstva, HV-a i policije kod Središnjeg spomenika u Sinja odali su danas počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Cetinske krajine u prigodi sjećanja na akciju kojom su, na današnji dan prije 14 godina, pripadnici Zbora narodne garde napali vojarne JNA u gradu kako bi oduzeli oružje tadašnje Teritorijalne obrane.

Napad, inače prvi takav u Hrvatskoj, u kojem su poginuli pripadnici, tada tek osnovanog Zbora narodne garde Ivan Kamber i Luka Erceg, nije uspio, ali je to bio početak otpora jugovojsci u Cetinskoj krajini. Danas su zapaljene svijeće i položeni vijence na spomen obilježja poginulih hrvatskih branitelja, a u crkvi Gospe sinjske misu zadušnicu za njih služio je gvardijan franjevačkog samostana fra Zoran Kutleša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙