FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drniš - svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana grada

DRNIŠ, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Drniški gradonačelnik Ante Dželalijana današnjoj je svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana gradai zaštitnika sv. Roka rekao kako je deset godina od oslobođenja obnovaobiteljskih kuća privedena kraju, a Drniš je među prvima na područjuod posebne državne skrbi po pokretanju gospodarskih aktivnosti.
DRNIŠ, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Drniški gradonačelnik Ante Dželalija na današnjoj je svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada i zaštitnika sv. Roka rekao kako je deset godina od oslobođenja obnova obiteljskih kuća privedena kraju, a Drniš je među prvima na području od posebne državne skrbi po pokretanju gospodarskih aktivnosti.

Većina poduzeća uspješno je obnovljena i danas upošljavaju 450 radnika od ukupno više od 1000 zaposlenih u proizvodnji na drniškom području. Glavni prioritet i dalje je otvaranje novih radnih mjesta pa grad Drniš nastoji stvoriti uvjete za poticanje daljnjeg razvoja gospodarstva i malog i srednjeg poduzetništva, tako da danas u gradu ima 209 obrtnika koji upošljavaju 320 djelatnika, rekao je gradonačelnik Dželalija.

Uz postojeću drnišku industrijsku zonu i poslovnu zonu u Pakovu Selu, pokrenuta je gradnja novih triju poslovnih zona u Radoniću, u kompleksu vojarne "Njivice" u Trbounju te na Miljevcima gdje je osječki IPK voljan izgraditi pršutanu kapaciteta 120 tisuća pršuta, rekao je, uz ostalo, Dželalija.

Govoreći o planovima za iduće razdoblje, gradonačelnik je istaknuo kako je komunalno uređenje grada prioritet i u sljedećoj godini. Drnišani očekuju da će posredovanjem pristupnih fondova EU-a ove godine započeti rješavati problem kanalizacijske mreže i otpadnih voda, te tako povećati kvalitetu života u samom gradu, ali i pridonijeti zaštiti rijeka Krke i Čikole. Projekt je vrijedan više od 90 milijuna kuna.

U spomen na sve poginule i stradale u Domovinskom ratu izaslanstvo grada položilo je vijence podno središnjeg križa kod župne crkve Gospe od Ružarija.

Središnje misno slavlje s tradicionalnom procesijom, u kojoj je nošen svečev kip od zavjetne crkve sv. Roka, što je podignuta 1732. u spomen na svetca koji je grad obranio od kuge, predvodio je fra Ante Vukušić, gvardijan šibenskog samostana sv. Lovre.

Dvodnevne svečanosti završavaju večeras velikom feštom na gradskom trgu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙