FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mol zainteresiran za kupovinu turske rafinerije nafte

BUDIMPEŠTA, 5. rujna 2005. (Hina) - Mađarska naftna kompanija Molpodnijela je obvezujuću ponudu za kupovinu turske naftne rafinerijeTupras, priopćeno je iz te mađarske kompanije.
BUDIMPEŠTA, 5. rujna 2005. (Hina) - Mađarska naftna kompanija Mol podnijela je obvezujuću ponudu za kupovinu turske naftne rafinerije Tupras, priopćeno je iz te mađarske kompanije.

Kraj prošloga tjedna bio je rok za podnošenje ponuda za akviziciju 51 posto udjela u Tuprasu, čija se vrijednost procjenjuje na 1,2 milijarde eura. To je dio turskog programa privatizacije koji podržava Međunarodni monetarni fond.

"Mol je pokazao da ima iskustva s optimizacijom i integracijom poslova prerade na konvergentnim tržištima a izvrsna financijska pozicija osigurat će snažnu podršku uspješnom partnerstvu sa Tuprasom", stoji u priopćenju Mola.

Tupras je jedina rafinerija nafte u Turskoj, koja ima četiri rafinerijska postrojenja s ukupnim kapacitetom destilacije od 27,6 milijuna metričkih tona godišnje. Na domaćem tržištu ima vodeći udio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙