FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mol udvostručio dobit u drugom tromjesečju

BUDIMPEŠTA, 12. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Mađarska naftna iplinska kompanija Mol izvijestila je u petak da je njezina neto dobitu drugom ovogodišnjem tromjesečju više nego dvostruko veća u usporedbis istim razdobljem prošle godine, zahvaljujući potražnji za naftnimproizvodima koja je povećala profitabilnost rafinerija.
BUDIMPEŠTA, 12. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Mađarska naftna i plinska kompanija Mol izvijestila je u petak da je njezina neto dobit u drugom ovogodišnjem tromjesečju više nego dvostruko veća u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, zahvaljujući potražnji za naftnim proizvodima koja je povećala profitabilnost rafinerija.

Neto dobit u tome je razdoblju dosegnula 62,9 milijardi forinti (322,1 milijuna dolara), prema 29,2 milijarde forinti ostvarene u drugom tromjesečju lani, stoji u priopćenju mađarske kompanije.

Mol je ostvario koristi od prerade ruske sirove nafte koja je jeftinija od sirove nafte Brent, dok je potražnja u Kini i Sjedinjenim Državama potaknula rast cijena nafte i goriva na rekordne razine. Odluka mađarske vlade o povećanju veleprodajne cijene prirodnog plina također je podigla zaradu.

"Profitabilnost rafinerija bila je vrlo snažna", kazao je Tamas Pletser, analitičar u budimpeštanskoj podružnici Erste Banka. "Zabilježit će dobre rezultate i u plinskom poslovanju, nakon što je kompanija ranije jeftinim uvozom stvorila zalihe", dodao je.

Prihodi Mola u drugom su tromjesečju iznosili 545,1 milijardu forinti prema 424,1 milijarde forinti u istom razdoblju godine ranije. I prihodi i dobit te najveće naftne kompanije u 10 novih zemalja EU nadmašili su očekivanja analitičara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙