FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mol pronašao naftu u Kazahstanu

BUDIMPEŠTA, 1. rujna 2005. (Hina/MTI) - Mađarska naftna i plinskakompanija Mol izvijestila je o pozitivnim rezultatima bušenja nanjezinoj jedinici u Kazahstanu, gdje su nafta i plin pronađeni nadubini od 4.844 metara.
BUDIMPEŠTA, 1. rujna 2005. (Hina/MTI) - Mađarska naftna i plinska kompanija Mol izvijestila je o pozitivnim rezultatima bušenja na njezinoj jedinici u Kazahstanu, gdje su nafta i plin pronađeni na dubini od 4.844 metara.

U bušotini konzorcija Ural Oil and Gas, u kojem Mol ima 27,5 postotni udjel, pronađena je visokokvalitetna nafta koja sadrži zanemarivu količinu sumpora. Bušotina je smještena na području kazahstanskog Federovskoye Block, na kojem prava na iskorištavanje ima Ural Oil and Gas.

Slijedeća bušotina uskoro će se početi kopati do dubine od 5.500 metara na području Zharsuat 5 Block. Rezultati tog bušenja očekuju se u prosincu.

Pored Mola, vlasnici udjela u konzorciju Ural Oil and Gas su First International Oil Corporation, podružnica SINOPEC Internationala koji drži 22,5 posto udjela i Exploration Ventures Limited koji posjeduje 50 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙