FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iz Lufthanse upozoreno na "ogroman" utjecaj skupe nafte na poslovanje

BERLIN, 5. rujna 2005. (Hina/AP) - Izvršni direktor Lufthanse WolfgangMayrhuber izjavio je da visoke cijene nafte snažno utječu naposlovanje tog njemačkog zračnog prijevoznika, procijenivši da ćetroškovi goriva ove godine porasti na 2,5 milijardi dolara u odnosu na1,4 milijarde dolara u 2003.
BERLIN, 5. rujna 2005. (Hina/AP) - Izvršni direktor Lufthanse Wolfgang Mayrhuber izjavio je da visoke cijene nafte snažno utječu na poslovanje tog njemačkog zračnog prijevoznika, procijenivši da će troškovi goriva ove godine porasti na 2,5 milijardi dolara u odnosu na 1,4 milijarde dolara u 2003.

Cijene nafte porasle su proteklih mjeseci iako je krajem prošlog tjedna zabilježen njihov pad u odnosu na rekordne razine postignute nakon šteta koje je prouzročio uragan Katrina, budući da su vlade 26 zemalja pristale deblokirati iz strateških rezervi ekvivalent od dva milijuna barela dnevno.

Šef Lufthanse Mayrhuber kazao je za hamburški tjednik Der Spiegel da je učinak visokih cijena nafte na tu zrakoplovnu kompaniju "ogroman". "Zaposlenike frustrira činjenica da rast cijena nafte proždire svu uštedu", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙