FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Janša pogriješio potpisujući pismo potpore Hrvatskoj

LJUBLJANA,4. rujna(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša pogriješio jepotpisujući se pod pismo predsjednika vlada osam država Europske unijekojim su oni podržali što skoriji početak pregovora Europske unije sHrvatskom, tvrdi se u komentaru ljubljanskog "Dnevnika" odponedjeljka.
LJUBLJANA,4. rujna(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša pogriješio je potpisujući se pod pismo predsjednika vlada osam država Europske unije kojim su oni podržali što skoriji početak pregovora Europske unije s Hrvatskom, tvrdi se u komentaru ljubljanskog "Dnevnika" od ponedjeljka.

Da je Janša jednostavno "propustio" potpisati to pismo, to ne bi značilo da se Slovenija protivi članstvu Hrvatske u EU nego bi tom gestom "pokazao Hrvatskoj nezadovoljstvo stanjem u međusobnim odnosima", piše u komentaru Domen Caharijas.

Komentator tvrdi da Janšin potpis potpore nije iznenađenje, kako zbog stalnih izjava podrške Hrvatskoj od strane njegove vlade, tako i zbog činjenice da je spomenuto pismo upućeno predsjedavajućem EU-a Tonyju Blaireu inicirano iz redova stranaka Europske pučke stranke (EPP) kojoj pripada i Janšina Slovenska demokratska stranka (SDS). No, dodaje se u komentaru, slovenski premijer propustio je priliku da osim protestnih nota u vezi prijepora oko ekološke zone "prema Hrvatskoj učini i odlučniji korak".

"Janša potpisuje izjave koje u principu odgovaraju vanjskopolitičkom usmjerenju njegove vlade, ali trenutak za potpis nije mogao biti lošiji", navodi Caharijas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙