FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četekovac: Spomen na 24 mučki ubijene žrtve

ČETEKOVAC, 4. rujna 2005. (Hina) - Na groblju u Četekovcu danas jeodržan komemorativni skup u spomen na 24 žrtve, mučki ubijene u selimaČetekovac, Čojlug i Balinci na današnji dan prije četrnaest godina.
ČETEKOVAC, 4. rujna 2005. (Hina) - Na groblju u Četekovcu danas je održan komemorativni skup u spomen na 24 žrtve, mučki ubijene u selima Četekovac, Čojlug i Balinci na današnji dan prije četrnaest godina.

Komemoracija je počela točno u 9.05 sati, koliko je bilo i toga 4. rujna 1991. godine kada su pobunjeni Srbi i JNA opkolili ta papučka sela i za sobom ostavili izmasakrirana tijela 22 civila i dvojice policajaca.

Uz dužnosnike lokalne i regionalne uprave i samouprave iz Mikleuša, Slatine, Virovitice i Virovitičko-podravske županije komemoraciji su bili nazočni i potpredsjednik Hrvatskog sabora Darko Milinović te saborski zastupnici Josip Đakić i Tomislav Tomić.

"Neka nam sve hrvatske žrtve budu luč koja će nas voditi u bolje sutra. Oni nisu poginuli uzalud i spuštene glave. Htjeli su da gradimo Hrvatsku kao vladavinu prava i zato nitko u Hrvatskoj nema prava nikome prijetiti", rekao je, uz ostalo, Milinović na komemorativnom skupu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙