FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo: na filmskom festivalu prikazan "Plavi poni"

SARAJEVO, 22. kolovoza 2005. (Hina) - U programu Regionalnogdokumentarnog filma za jugoistočnu Europu danas je na Sarajevskomfilmskom festivalu prikazan dokumentarni film iz Hrvatske "Plavi poni"redateljice Ivone Juka.
SARAJEVO, 22. kolovoza 2005. (Hina) - U programu Regionalnog dokumentarnog filma za jugoistočnu Europu danas je na Sarajevskom filmskom festivalu prikazan dokumentarni film iz Hrvatske "Plavi poni" redateljice Ivone Juka.

Ovaj dokumentarac se bavi tematikom pomirenja u Vukovaru kroz glavni lik Ane - izbjeglice iz Vukovara. Ona se pri povratku u Vukovar na obilježavanju godišnjice mature susreće sa školskim kolegama koji nisu Hrvati.

Inače, na ovogodišnjem Sarajevskom filmskom festivalu na programu je ukupno šest filmskih ostvarenja iz Hrvatske. U natjecateljskom programu jučer je već prikazan film "Oprosti za kung fu" redatelja Ognjena Sviličića, a u petak 26. kolovoza, kako je službeno najavljeno, također u Natjecateljskom programu bit će prikazan film "Što je muškarac bez brkova?" redatelja Hrvoja Hribara.

U programu Regionalnog dokumentarnog filma Hrvatska je zastupljena sa četiri film: osim danas prikazanog filma "Plavi poni" već je jučer prikazan i dokumentarac "Sve pet" redateljice Dane Budisavljević, a za 26. kolovoza najavljeno je prikazivanje filma "Što je Iva snimila 21. listopada 2003?" redatelja Tomislava Radića i "Škver blues" redatelja Gorana ČaČe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙