FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 20. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 4,30sati
ZAGREB, 20. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 4,30 sati

SARAJEVO - Projekcijom filma "Dobro uštimani mrtvaci" bosanskohercegovačkog redatelja Benjamina Filipovića u petak je otvoren 11. Sarajevo film festival (SFF) na kojemu će u okviru natjecateljskog programa biti prikazana i dva hrvatska filma. Svjetsku premijeru u Sarajevu tako će imati film Hrvoja Hribara "Šro je muškarac bez brkova" dok će za "Oprosti za kung fu" Ognjena Sviličića sarajevski filmski festival biti mjesto regionalne premijere. Za nagradu "Srce Sarajeva" natjecat će se ukupno 11 filmova, a žiri kojemu ove godine predsjedava poznati glumac Miki Manojlović uz najbolje filmsko ostvarenje nagradit će i najboljeg glumca te glumicu.

ZAGREB - Zbog nezakonitog mešetarenja dionicama tvrtke Reebok Američka komisija za zaštitu burzovnog poslovanja (SEC) proširila je optužnicu protiv Omišanke Sonje Antičević na još osam osoba, izvješćuje hrvatski tisak u izdanjima od subote. Uz Sonju Antičević, optuženu da je stekla protupravnu korist trgujući dionicama Reeboka na temelju povlaštenih informacija, komisija iz SAD-a optužila je još dvojicu Zagrepčana Zorana Šormaza i Iliju Borca, Pericu Lopandića iz Njemačke, Moniku Vujović, Elvisa Santanu i Henryja Siegela iz SAD-a, nećaka Sonje Antičević Davida Pajčina, bivšeg brokera te još jednu osobu iz Austrije čiji identitet nije poznat.

SARAJEVO - Dvadesetdvogodišnji mladić Adis Mršo brutalno je ubijen u Sarajevu u petak u ranim jutarnjim satima kada su ga pripadnici osiguranja restorana u kojemu je bio gost bacili u rijeku Miljacku, prenijela je TV Federacije BiH. Glasnogovornik sarajevske policije Magbul Škoro izjavio je kako se ubojstvu prethodila kraća svađa u restoranu "Bazeni". Nakon toga dvojica redara mladića su naprosto bacili u rijeku s visine od dvadesetak metara. Očevici među kojima i prijatelj ubijenog odmah su izvijestili policiju. Uslijedila je potraga za mladićem no zbog virova u Miljackoj koji su na tom dijelu vrlo brojni i opasni, njegovo beživotno tijelo pronađeno je tek u poslijepodnevnim satima. Dvojica pripadnika osiguranja koja su ubili Mršu pritvorena su.

MOSTAR, - Međunarodni granični prijelaz između Bosne i Hercegovine i Crne Gore u naselju Metaljka kod Čajniča u istočnom dijelu Republike Srpske i u petak je, treći dan za redom, bio zatvoren za promet nakon što je u srijedu na tom graničnom prijelazu ubijen pripadnik Državne granične službe BiH srpske nacionalnosti Bojan Prodanović iz Čajniča, izvijestila je Državna granična služba BiH. Prema policijskom izvješću, mještani Čajniča su u znak prosvjeda zbog ubojstva njihova sugrađanina u petak postavljali i barikade na lokalnim prometnicama, tražeći da u Čajniče dođe predsjednik Republike Srpske Dragan Čović ili predsjednik vlade RS Pero Bukejlović. Prodanovića je na tom graničnom prijelazu pucajući iz službenoga pištolja ubio pripadnik Državne granične službe BiH bošnjačke nacionalnosti Anis Bandić.

LONDON - Dvanaestogodišnji dječak iz Wigana pored Manchestera optužen je za silovanje osmogodišnjeg dječaka, priopćila je britanska policija u petak. Dječak je po dvije točke optužen za silovanje, po sedam točaka optužnice za seksualno zlostavljanje te tri za spolni odnos s djetetom. Dječak će pred sud u Wiganu izaći u petak. Vjeruje se da su djela počinjena u posljednjih šest mjeseci, kaže se u izjavi policije.

LOS ANGELES - Sud u Los Angelesu u petak je naložio da Courtney Love provede 28 dana u centru za liječenje ovisnosti o drogama nakon što je kontroverzna pjevačica priznala da je prekršila uvjetnu kaznu uzimanjem droga. Sudac Rand Rubin je rekao da će je vjerojatno osuditi na zatvorsku kaznu nakon što se 16. rujna ponovno vrati na sud radi izricanja presude za kršenje uvjetne kazne. "Mislim da ili trebate dugotrajni program odvikavanja od droga ili dugotrajnu zatvorsku kaznu. Mislim da trebate doći do dna prije no što odlučite što ćete raditi u budućnosti", rekao je sudac Rubin.

ANGLETON - Porota u teksaškom okrugu južno od Houstona je u prvoj parnici radi popularnog lijeka protiv bolova Vioxxa tvrtke Merck & Co. u petak tu farmaceutsku tvrtku proglasila odgovornom za smrt jednog Teksašana 2001. i njegovoj udovici dodijelila odštetu veću od 250 milijuna dolara. Udovici preminulog Roberta Ernsta dosuđeno je 24 milijuna dolara za pretrpljenu bol i gubitak bračnog partnera te još 229 milijuna dolara na ime kaznene odštete od tvrtke Merck. Porotnici su odbacili tvrdnje Mercka da je Ernst umro od začepljenja arterija a ne od Vioxxom izazvane fatalne aritmije i srčanog udara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙