FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 11. Sarajevo film festival

SARAJEVO,19. kolovoza(Hina) - Projekcijom filma "Dobro uštimanimrtvaci" bosanskohercegovačkog redatelja Benjamina Filipovića u petakje otvoren 11. Sarajevo film festival (SFF) na kojemu će u okvirunatjecateljskog programa biti prikazana i dva hrvatska filma.
SARAJEVO,19. kolovoza(Hina) - Projekcijom filma "Dobro uštimani mrtvaci" bosanskohercegovačkog redatelja Benjamina Filipovića u petak je otvoren 11. Sarajevo film festival (SFF) na kojemu će u okviru natjecateljskog programa biti prikazana i dva hrvatska filma.

Svjetsku premijeru u Sarajevu tako će imati film Hrvoja Hribara "Šro je muškarac bez brkova" dok će za "Oprosti za kung fu" Ognjena Sviličića sarajevski filmski festival biti mjesto regionalne premijere.

Za nagradu "Srce Sarajeva" natjecat će se ukupno 11 filmova, a žiri kojemu ove godine predsjedava poznati glumac Miki Manojlović uz najbolje filmsko ostvarenje nagradit će i najboljeg glumca te glumicu.

Govoreći na svečanom otvaranju 11. SFF-a Manojlović je kazao kako je to festival koji je već odavno nadrastao regiju u kojoj se održava.

"Ovo je jedan od najznačajnijih filmskih festivala u Europi u ovom trenutku", ocijenio je Manojlović.

U sljedećih sedam dana publika će na desetak lokacija u Sarajevu imati priliku vidjeti gotovo 170 filmova svrstanih u 13 različitih programa.

Kao gosti festivala u Sarajevo dolazi i niz poznatih osoba iz svijeta filma poput redatelja Alexandera Paynea, Petera Mullana, Claudea Leloucha, Gabby Dellal, Carlosa Reygadasa, Terrya Georgea i Brada Silberinga.

Najavljen je i dolazak glumaca poput Imelde Staunton, Vanesse Redgrave, Emily Watson te Margo Stilley.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙