FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Organizacijski Odbor za proslavu Oluje odbacuje izjave Jelke Glumičić

KARLOVAC, 3. rujna 2005. (Hina) - Članovi Organizacijskog odbora zaproslavu desete obljetnice Oluje za zborno područje Karlovac odbacilisu danas ocijene predsjednice Odbora za ljudska prava grada KarlovcaJelke Glumičić u više medija da je Oluja "najveća sramota za Hrvatsku"i da je "izvedena u fašističkom maniru".
KARLOVAC, 3. rujna 2005. (Hina) - Članovi Organizacijskog odbora za proslavu desete obljetnice Oluje za zborno područje Karlovac odbacili su danas ocijene predsjednice Odbora za ljudska prava grada Karlovca Jelke Glumičić u više medija da je Oluja "najveća sramota za Hrvatsku" i da je "izvedena u fašističkom maniru".

Komentirajući izjave Jelke Glumičić, inače, nominirane za kolektivnu Nobelovu nagradu za mir, ratni zapovjednik zbornog područja Karlovac, general pukovnik Miljenko Crnjac rekao je plana egzodusa Srba s okupiranog područja nije bilo, a na zbornom području Karlovac nije u Oluji bilo ni ubojstava Srba civila.

"Istina je da su pojedini vojnici samovoljno palili kuće Srba ali to su izdvojeni slučajevi i nikako se zbog toga ne može Oluja nazvati zločinačkom akcijom", rekao je Crnjac.

Povjesničar iz Instituta "Ivo Pilar" Josip Jurčević rekao je da postoje video snimke zaplijenjene na oslobođenim područjima gdje se jasno vidi da je egzodus bio planiran, pa čak i uvježbavan prije Oluje na okupiranom području od strane okupacijskih struktura. Najavio je da će uskoro iz tiska izići knjiga Nenada Piskača "Nebeska Srbija u Hrvatskoj" s obiljem pisanih dokumenata okupacijskih vlasti koji, kako kaže, potvrđuju da su okupacijske vlasti planirale egzodus.

Pukovnik Dubravko Halovanić najavio je da će Odbor nastaviti djelovati i obilježavati obljetnice Oluje te održavati dokumentirane prezentacije Domovinskog rata, uključujući i predavanja prilagođena školskom uzrastu za učenike osnovnih i srednjih škola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙