FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slunj - završena proslava 10. obljetnice Oluje za karlovačko Zborno područje

SLUNJ/KARLOVAC, 6. kolovoza 2005. (Hina) - Četverodnevna proslava 10.obljetnice Oluje za karlovačko Zborno područje završena je u subotusvečanom dodjelom priznanja dvadestorici zaslužnih u toj operaciji temimohodom 14. domobranske pukovnije i ratnih zapovjednika toga zbornogpodručja kroz Slunj, koji danas slavi svoj dan.
SLUNJ/KARLOVAC, 6. kolovoza 2005. (Hina) - Četverodnevna proslava 10. obljetnice Oluje za karlovačko Zborno područje završena je u subotu svečanom dodjelom priznanja dvadestorici zaslužnih u toj operaciji te mimohodom 14. domobranske pukovnije i ratnih zapovjednika toga zbornog područja kroz Slunj, koji danas slavi svoj dan.

Postrojavanje i mimohod u Slunju, oslobođenom prije točno 10. godina, vodio je zapovjednik Zapovjedništva karlovačkoga Zbornog područja, general pukovnik u mirovini Miljenko Crnjac.

U subotu ujutro u uredu karlovačkog župana njegov zamjenik Marinko Milčić petorici zapovjednika toga zbornog područja te petnaestorici zapovjednika brigada, pukovnija i ostalih postrojba koje su sudjelovale u vojno-redarstvenoj akciji Oluji uručio plakete za posebne zasluge.

Zahvaljujući u ime dobitnika, general Crnjac pozvao je povjesničare da istraže punu istinu o Domovinskom ratu kako bi "svi u ovoj zemlji znali da nam pobjedu nitko nije darovao, da nam nitko nije izrađivao planove i da znaju kako se voljela, branila i stvarala Republika Hrvatska".

Ustvrdio je kako se na karlovačkome Zbornom području u Oluji nije dogodio, kako je rekao, nijedan primjer ratnog zločina. "Prestanimo zato govoriti u superlativima o Domovinskom ratu, a optuživati i omalovažavati one koji su vodili Domovinski rat i stvorili Republiku Hrvatsku", rekao je.

Rekao je također da su za pobjedu na karlovačkom području i Kordunu zaslužne postrojbe karlovačkoga Zbornog područja, a zasluge se pripisuju ostalim postrojbama koje su im u tome pomagale na kraju Oluje.

Crnjac je kazao i da će se ratni zapovjednici sastajati svake godine, a proslave s mimohodom sudionika Oluje, poput ove u Slunju, održavat će se svakih pet godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙