FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjedi protiv protjerivanja stranaca u sjevernoj Njemačkoj

BERLIN, 30. kolovoza 2005. (Hina) - U nekoliko sjevernonjemačkihgradova u utorak su održani prosvjedi protiv nasilnog protjerivanjastranaca na kojima je sudjelovalo nekoliko tisuća ljudi.
BERLIN, 30. kolovoza 2005. (Hina) - U nekoliko sjevernonjemačkih gradova u utorak su održani prosvjedi protiv nasilnog protjerivanja stranaca na kojima je sudjelovalo nekoliko tisuća ljudi.

Na prosvjedima u organizaciji Njemačkog izbjegličkog vijeća, Antirasističke inicijative te Europskog građanskog foruma nekoliko tisuća prosvjednika u Rostocku, Greifswaldu i Schwerinu je ukazalo na nedopustivu praksu protjerivanja ratnih izbjeglica i osoba kojima je odbijen zahtjev za pružanjem političkog azila u krajeve u kojima još vlada ratno stanje.

U zadnje je vrijeme u sjevernim dijelovima Njemačke dolazilo do spornih slučajeva protjerivanja u zemlje u kojima, po mišljenju organizacija za zaštitu ljudskih prava još uvijek nisu stvoreni sigurnosni uvjeti za povratak izbjeglica.

Tako su vlasti u Hamburgu početkom godine počeli s protjerivanjem afganistanskih izbjeglica. Udruge za zaštitu interesa izbjeglica su ukazale i na učestala protjerivanja u afričke zemlje, poput Toga, u kojima politička situacija nakon nasilnih promjena vlasti još uvijek nije dovoljno stabilna.

Liberalno demokratska stranka (FDP) koja će najvjerojatnije s demokršćanskom unijom CDU/CSU nakon parlamentarnih izbora ući u koaliciju, zauzima se za liberalizaciju zakona o useljavanju te odustajanju od prakse protjerivanja stranaca koji već dulje vrijeme žive u Njemačkoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙