FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospodarski savjetnik Angele Merkel bivši direktor Siemensa

BERLIN, 29. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Kandidatkinja konzervativnenjemačke opozicije za premijerku Angela Merkel pridobila je bivšegdirektora Siemensa Heinricha von Pierera za gospodarskog savjetnika,potvrđeno je u ponedjeljak iz tog njemačkog koncerna.
BERLIN, 29. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Kandidatkinja konzervativne njemačke opozicije za premijerku Angela Merkel pridobila je bivšeg direktora Siemensa Heinricha von Pierera za gospodarskog savjetnika, potvrđeno je u ponedjeljak iz tog njemačkog koncerna.

Von Pierer će biti na čelu 10-članog vladinog "Vijeća za inovacije i rast" ako Merkeličina Demokršćanska unija (CDU/CSU) i njezin partner Liberalno demokratska stranka (FDP) pobijede na parlamentarnim izborima 18. rujna, kazao je glasnogovornik Siemensa u Muenchenu.

Ispitivanja javnog mijenja pokazuju da će Merkeličina koalicija desnog centra CDU/CSU-FDP dobiti tanku većinu u donjem domu parlamenta.

Šest najvažnijih njemačkih ispitivanja javnog mnijenja daju toj koaliciji između 49 i 51 posto glasova, a vladajućoj Shroederovoj koaliciji SPD-Zeleni između 36 i 38 posto.

Početkom mjeseca Merkel je objavila ime još jedne popularne izvanstranačke osobe, Paula Kirchhofa za budućeg ministra financija. Bivši sudac ustavnog suda i stručnjak za poreze koji podržava ujednačenu poreznu stopu od 25 posto dobio je veliki aplauz na kongresu demokršćanske stranke u Dortmundu u nedjelju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙