FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poplave u južnoj Njemačkoj

BERLIN, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Vodeni val na rijekama Dunavu,Innu i Isaru, koji je početkom tjedna uzrokovao poplave na područjunjemačkih Alpi, povlači se u smjeru sjevera te prijeti novim poplavamaizmeđu ostalog i u glavnom gradu Bavarske Muenchenu, priopćila je usrijedu Bavarska uprava za zaštitu od poplava.
BERLIN, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Vodeni val na rijekama Dunavu, Innu i Isaru, koji je početkom tjedna uzrokovao poplave na području njemačkih Alpi, povlači se u smjeru sjevera te prijeti novim poplavama između ostalog i u glavnom gradu Bavarske Muenchenu, priopćila je u srijedu Bavarska uprava za zaštitu od poplava.

Situacija u predalpskom području se smiruje, ali zato raste opasnost za regije koje se nalaze nizvodno, posebice u gradovima Freisingu i Muehldorfu. "Situacija je kritična", priopćio je ured za katastrofe u gornjobavarskom gradu Freisingu. Vodostaj rijeke Isar u tom je mjestu prešao vrijednosti zabilježene za vrijeme velike poplave 1999. godine.

Rijeka Isar u toku kroz Muenchen za sada nije prouzročila nikakve štete između ostalog i stoga što je kiša u alpskom području prestala padati. Meteorolozi, međutim, najavljuju zaoštravanje situacije potkraj tjedna kada se u južnoj Njemačkoj očekuju nove obilne padaline.

Ministri unutarnjih poslova Njemačke i Bavarske Otto Schily (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD) i Guenther Beckstein (Kršćansko socijalna unija CSU) posjetili su u srijedu ujutro područje Garmisch-Partenkirchena kako bi stekli uvid u nastale štete.

U međuvremenu je izbio i sukob u Bundestagu glede zaštite od poplava. SPD demokršćanskoj Uniji CDU/CSU i Liberalima predbacuje blokadu uvođenja dodatnih standarda za zaštitu od poplava što ih je vlada Geharda Schroedera htjela uvesti nakon velikih poplava u Saskoj prije tri godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙