FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor i Dečak za borbu protiv birokracije

ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorprimila je danas u Vladi predstavnike Udruge dragovoljaca i veteranaDomovinskog rata, županijskih udruga i Grada Zagreba uoči sutrašnjeg10. državnog športskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskograta RH "Zagreb 2005".
ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas u Vladi predstavnike Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, županijskih udruga i Grada Zagreba uoči sutrašnjeg 10. državnog športskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH "Zagreb 2005".

Tom su se prigodom potpredsjednica Vlade Kosor i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Đuro Dečak složili o potrebi zajedničke borbe protiv birokacije

Dečak je na svečanom primanju, slikovito se izrazivši, poručio Kosor "neka bude štuka među šaranima", a ona je na to odgovorila da "voli biti štuka".

Na upit novinara da objasni o čemu je to riječ, Kosor je rekla da se sasvim sigurno radi o zajedničkoj borbi protiv birokracije, a što je potvrdio i Dečak,

Kosor je istaknula kako se svakodnevno nastoji što je moguće više boriti s birokratiziranim odnosom, ne samo prema braniteljima, već i prema svim građanima.

"To je proces na kojemu treba inzistirati. Nastojim na svaki upit odgovoriti i riješiti ga u okviru zakona, a što se tiče hrvatskih branitelja i njihovih prava inzistiram i inzistirat ću na rješavanju isključivo u okviru zakona, posebice Zakona o pravima hrvatskih branitelja", rekla je Kosor, najavivši i da će ovaj mjesec biti gotov registar hrvatskih branitelja.

Dečak je rekao kako je "birokracija uzela toliko maha da se mora pojaviti neka štuka koja će te šarane, dobro plaćene za posao koji ne odrađuju, malo protresti i proganjati".

Pojasnio je da u zadnje vrijeme udruga dobiva velik broj pritužbi obitelji poginulih hrvatskih branitelja kojima niži, županijski uredi priznaju rješenja (argumente) potpisana od njihovih ratnih zapovjednika za dodjeljivanje invalidskih mirovina, ali Ministarstvo branitelja ta rješenja stavlja izvan snage i traži obnavljanje postupka. Za to vrijeme obitelji poginulih branitelja nemaju nikakvih primanja i nitko o tome ne vodi računa, upozorio je Dečak.

Rekao je kako zna za slučaj desetak žena koje nemaju od čega živjeti, a zna da su im muževi bili izravno pod njegovim zapovjedništvom, te zarobljeni i likvidirani na Vučju, godine 2002. ekshumirani, a one se do danas bore za dokazivanje njihova statusa.

To je zaista degutantno, rekao je Dečak, napomenuvši i da je primjerice od 14 ljudi zarobljenih isti dan, likvidiranih i ekshumiranih isti dan, dvanaestorici priznat status, a dvojici ne.

Na 10. državnom športskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, koje će sutra u Zagrebu otvoriti potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor, natjecat će se, u sedam športskih disciplina, 1080 dragovoljaca i veterana iz cijele Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙