FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virovitica: Otvoreno Prvo nacionalno prvenstvo u računalnim igrama

VIROVITICA, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Virovitički gradonačelnikZvonko Kožnjak otvorio je večeras u Sportskoj dvorani Tehničke školePrvo nacionalno prvenstvo Hrvatske u računalnim igrama u sustavu WorldCyber Games (WCG) koje se održava do 28. kolovoza.
VIROVITICA, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak otvorio je večeras u Sportskoj dvorani Tehničke škole Prvo nacionalno prvenstvo Hrvatske u računalnim igrama u sustavu World Cyber Games (WCG) koje se održava do 28. kolovoza.

Tristotinjak igrača iz cijele Hrvatske natjecati će se u četiri igre - Halo 2 NFS, Undergraund II, StarCraft BroodWar i WarCraft III.

Pobjednici u svakoj kategoriji stječu pravo nastupa na svjetskom prvenstvu u računalnim igrama koje će se održati u Singapureu u studenome. Na igrama će sudjelovati 700 igrača iz 80 zemalja svijeta, a Hrvatska će nastupiti prvi put.

Organizator prvenstva je Udruga DIV iz Virovitice koja je dobila ekskluzivno pravo organiziranja takvog natjecanja u Republici Hrvatskoj. Ugovor o strateškom partnerstvu između nositelja organizacije natjecanja u sustavu WCG-a INTERNATIONAL CYBER MARKETING-a iz Seoul-a i Udruge DIV potpisan je u Singapuru u siječnju ove godine.

Pokrovitelj natjecanja u sustavu WCG-a na svjetskoj razini je tvrtka Samsung, a u Hrvatskoj su pokroviteljstvo prihvatili Ministarstvo znanosti, prosvjete i športa, Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Informatička tvrtka MSAN Grupa i Coca-cola Hrvatska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙