FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 17. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat
ZAGREB, 17. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB - Politička je odluka Vlade da ponovno dođe u posjed dionica Liburnia Riviera Hotela, a slijede intenzivni razgovori, pregovori sa dva holdinga i pronalaženje puta da se to provede, izjavio je potpredsjednik Vlade Damir Polančec. Holdinzi su spremni na nove pregovore i traženje zajedničkog rješenja kako bi Vlada ponovno postala vlasnik dionica LRH, kazao je Polančec, koji je danas o tome telefonski razgovarao s članom Uprave Dom Holdinga Darkom Ostojom te na tom razgovoru temelji svoj optimizam u vezi novih pregovora.

OSIJEK - Zatočenik srpskih koncentracijskih logora, 70-postotni invalid Domovinskog rata Adonis Hodžić, optužio je "osječku Prvu policijsku postaju za protuustavno privođenje bez sudskog naloga" na kojem su ga, kako tvrdi, "tražili da potpiše prazan papir vezano uz optužbe protiv Branimira Glavaša". Načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Vladimir Faber opovrgnuo je optužbe navodeći da "prema Hodžiću policija nije provela nikakav postupak koji bi se povezivao s provođenjem izvida za počinjena kaznena djela od 1991. do 1992., a niti je Hodžić pozivan ili privođen s 10. na 11 kolovoza, kako to on tvrdi".

SPLIT - Na današnjoj sjednici saborskoga Odbora za obitelj, mladež i šport u Splitu istaknuto je da, unatoč vrhunskim športskim rezultatima koje na međunarodnim natjecanjima postižu hrvatski športaši, rekreativni šport, kao i šport u školama i na sveučilištima, nije dovoljno raširen i značajno zaostaje za Europom. Predsjednik Odbora Davorko Vidović rekao je kako je svrha sjednice utvrditi gradivo zakona o športu te naglasiti da je šport sve više i gospodarska djelatnost koja traži zakonsko uređenje.

SPLIT - Na 11. sjednici Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora održanoj u srijedu u Splitu proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević jednoglasno je izabran za dopredsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora. Temeljem novog Statuta HOO ima četiri dopredsjednika, a Goran Ivanišević ujedno je izabran i za predsjednika Odbora za lokalni šport.

ZAGREB - Hrvatski Crveni križ danas prevozi pošiljku humanitarne pomoći u Bugarsku, koju su prije tjedan dana pogodile velike poplave. Pošiljka se sastoji od poljskih ležajeva, deka, jastuka, jastučnica i plahti, priopćio je Hrvatski Crveni križ. Dodaje da će pošiljka istoga sadržaja početkom sljedećega tjedna biti poslana i u Rumunjsku. Odluku o humanitarnoj pomoći Bugarskoj i Rumunjskoj, pogođenima poplavama, hrvatska Vlada donijela je 12. kolovoza. Pomoć se dodjeljuje iz državnih robnih zaliha, a vrijedna je više od 532.000 kuna.

ZAGREB/PUČIŠĆA - Ljetna škola hrvatskoga folklora od 17. do 28. kolovoza održava se u srednjoj klesarskoj školi u Pučišćima na Braču u organizaciji Hrvatske matice iseljenika. Ljetnu školu folklora 2005. pohađat će 75 polaznika iz Argentine, Australije, Austrije, BiH, Kanade, Madžarske, Njemačke, Rumunjske i Vojvodine. Kako je danas izvijestio organizator, u školi folklora podučavat će se hrvatski plesovi Podravine, Međimurja, Hrvatskog zagorja i drugih hrvatskih krajeva.

ŽUPANJA - Članice županjske udruge građana "Galerija veliki kraj" kasno su popodne na Trgu kralja Tomislava u Županji izradile sliku od recikliranoga papira 8x10 metara kojom će pokušati srušiti Guinnessov rekord. Slika prikazuje žitno polje s makovima, a za nju je utrošeno oko 650 kilograma papirne kaše namočene u 870 litara boje. Galerija veliki kraj već se više godina bavi reciklažom papira raznih vrsta, debljine i boja, od kojega slažu suvenire, slike ili uporabne predmete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙